Супер Глоуб

ИХФ во Доха го тестираше новиот систем „Видео доказ“

Честа да го судат финалниот меч на ИХФ Супер Глоуб го имаа данските судии Мадс Хансен и Мартин Гјединг. сепак нивната улога беше поголема и носеше двојна тежина бидејќи ИХФ токму на овој натпревар започна да го тестира…

Во Доха речиси сè е готово: Данците ќе го пресудат новиот светски првак!

Пристигна и финалниот ден на ИХФ Супер Глоуб турнирот кој веќе традиционално се одржува на почетокот на септември во Доха. Катарците се домаќини на најсилните екипи од секој континент, а покрај два претставника од Азија…