24 зборови за Париз: Кандиндатот за домаќин на ОИ2024 се претстави пред МОК (ВИДЕО)

Под мотото „Дваесет и четири зборови за Париз 2024“, еден од двата кандидата за организација на Олимписките игри во 2024 година, градот Париз ја презентираше својата визија за игрите и своите адути како потенцијаелн домаќин на најголемиот спортски настан во светот.

Највисоката делегација од земјата домаќин, на чело со новиот француски премиер Емануел Макрон во Лозана се сретна со преседателот на Меѓународниот Олимписки Комитет Томас Бах и пред комитетот ја претстави својата визија за игрите во 2024 година.

Противкандидат на Париз за Олимиските игри во 2024 година ќе биде градот Лос Анџелес и Соединетите Американски Држави.