ЌЕ СЕ ОПАРАТ ВАРДАРЦИ: 500.000 ЕВРА ОД ВЛАДАТА, 100.000 ЕВРА ОД АМС И 100.000 ЕВРА ОД ГРАД СКОПЈЕ!

Сосема заслужено, ракометарите на Вардар ќе добијат неколку парични награди по освојувањето на титулата во Лигата на шампионите.

Владата на Македонија, ќе одвои 500.000 евра за „црвено-црните“ ракометари, додека Град Скопје ќе додаде уште 100.000 евра.

Плус, Агенцијата за млади и спорт ќе ги награди вардарци со 100.000 евра.