Јапонија ги совлада Малдивите со рекордни 79 : 0

На натпреварите од азиските игри во Јужна Кореја каде учествуваат земји од Азија се случи вистинска хаварија на женската репрезентација на Малдиви. Во денешните натпревари селекцијата на Јапонија немаше милост против Малдиви и забележа историска победа со 79 : 0 ( 40 – 0). Истата судбина ја поделија и Индија и Хонг Конг.

 

Резултати

Сабота(20.09.2014)

Група А

Индија-Јужна Кореја 11:47 (3:25)

Група Б

Хонг Конг-Јапонија 8:37 (2:18)

Узбекистан-Малдиви 57:7 (24:3)

Јапонија- Малдиви 79:0 (40:0)

Распоред за следните натпревари 

Група А

Индија-Тајланд – 21 09.2014

Тајланд-Јужна Кореја – 22.09 2014

Индијa – Кина – 22.09.2014

Кина-Јужна Кореја – 24.09.2014

Кина-Тајланд – 25.09.2014

Група Б

Хонг Конг – Казахстан – 21. 09. 2014

Малдиви – Хонг Конг –  22.09.2014

Казахстан – Малдиви – 24.09.2014

Узбекистан – Јапонија – 24.09.2014

Узбекистан – Хонг Конг – 25.09.2014

Јапонија – Казахстан 25.09.2014

Финалните натпревари се закажани  на 2 октомври .