Черноиваннеко на списокот кај Трефилов, Ихнева меѓу резервите

Две ракометарки од ЖРК Вардар се најдоа во изборот на рускиот селектор, Евгениј Трефилов за престојното европско првенство кое ќе се одржува во Хрватска и Унгарија. И покрај тоа што Трефилов е тренер на Кубан Краснодар од неговиот тим повика само две ракометарки. Олга Черноиваненко ќе биде  меѓу стандардните ракометарки додека Алена Ихнева се најде во резервите.

Список на повикани ракометарки:

Авдекова Елена ( Ростов Дон)

Басараб Мариа ( Звезда Звенигород)

Близнова Ирина ( Лада)

Борбовникова Владлена ( Ростов Дон)

Вјахирева Анна ( Астраханочка)

Давиденко Екатерина ( Баја Маре )

Дмитриева Дариа ( Динамо )

Жилинскаите Ана ( Астраханочка)

Екатерина Илина ( Ростов Дон)

Киселева Оксана ( Кубан Краснодар)

Кузнецова Полина ( Астраханочка)

Макеева Ксениа ( Маја Баре)

Мариненкова Екатерина ( Звезда Звенигород)

Пунко Ана ( Ростов Дон)

Петрова Марија ( Ростов Дон)

Седојкина Ана ( Динамо)

Сен Анна ( Ѓер)

Сидорова Марија ( Звезда Звенигород)

Ускова Ана ( Звезда Звенигород)

Олга Черноиваненко ( ЖРК Вардар)

Резерви:
Ведекина Полина ( Динамо)

Вахтерова Дариа ( Лада)

Гарбуз Мариа ( Кубан Краснодар)

Горешина Олга ( Астраханочка)

Жилинскаите Викторија ( Астраханочка)

Ихнева Алена ( ЖРК Вардар)

Милова Ксениа ( Динамо)

Турсова Кира ( Астраханочка)