„Црвено-црните“ официјално добија свој дом: Отворени вратите на СЦ „Јане Сандански“

Во овие моменти се одржува церемонијата на свеченото оварање на новиот спортски комплекс „Јане Сандански“ во населбата Аеродром во Скопје. Пред видни функционери и бизнис партнери, ракометарите и ракометарките на „Вардар“ заедно со сите младински училишта под капата на „црвено-црните“ ќе ги отворат вратите на новата арена за пошироката јавност. Новииот спортски дом на колективот РК „Вардар“  и кошаркарскиот клуб МЗТ Аеродром, има капацитет од 5000 седишта, со можност за монтажната трибина со која се достигнува до 6500 седишта. Содржи 16 блока, 3 детски зони (40 седишта во зона), 4 вип зони, и 6 вип соби. Во склоп на комплексот е и мала сала која има терен со димензии на ракометно игралиште и капацитет од 25о седишта.

Дел од атмосферата на свеченото отварање може да погледнете во галеријата.

 

[Best_Wordpress_Gallery gallery_type=”thumbnails” theme_id=”1″ gallery_id=”17″ sort_by=”order” order_by=”asc” show_search_box=”0″ search_box_width=”180″ image_column_number=”5″ images_per_page=”30″ image_title=”none” image_enable_page=”1″ thumb_width=”180″ thumb_height=”90″ thumb_click_action=”undefined” thumb_link_target=”undefined” popup_fullscreen=”0″ popup_autoplay=”0″ popup_width=”800″ popup_height=”500″ popup_effect=”fade” popup_interval=”5″ popup_enable_filmstrip=”1″ popup_filmstrip_height=”50″ popup_enable_ctrl_btn=”1″ popup_enable_fullscreen=”1″ popup_enable_info=”0″ popup_info_always_show=”0″ popup_enable_rate=”0″ popup_enable_comment=”1″ popup_hit_counter=”0″ popup_enable_facebook=”1″ popup_enable_twitter=”1″ popup_enable_google=”1″ popup_enable_pinterest=”0″ popup_enable_tumblr=”0″ watermark_type=”none” watermark_link=”http://web-dorado.com”]