Фото: Ракометарките на Ларвик се вклучија во борбата против рак на дојка

Женскиот тим Ларвик од Норвешка се вклучи во кампањата во својата земја во борбата против рак на дојка. Ракометарките на Ларвик донираа матeријални средства во кампањата а приходите собрани од продажбата на билетите се наменети за оваа цел. Тие исто така  ги повикаа сите хумани граѓани да се вклучат во акцијата со купување на различни производи кои ќе бидат поставени во Арената во Ларвик.

Фото: Torgrim Skogheim