Фото: Прослава на словенците по пласманот во Катар

Изненадување или очекувано, Словенија ќе игра во Катар…
Убедлива победа, без клучните играчи! На повидок моќна Словенија…
По една година пауза, Словенија се враќа на елитната ракометна сцена! Прославата продолжи во тимскиот автобус…