Фото: Мирјета Бајрамовска пристигна во Љубљана

Довчерашната ракометарка на ЖРК Металург, Мирјета Бајрамовска вчера пристигна на аеродромот во Љубљана и во наредните денови со новата екипа ќе ја градат посакуваната форма за добро претставување во Лига на шампионите . РК Крим Меркатор во Лига на шампионите е во групата-А заедно со Хипо од Австрија, Динамо од Русија и победникот од квалификациската група 1 ( Лајпциг, ФТЦ, Минск, Далфсен).

Дел од РК Крим Меркатор ќе биде и поранешната репрезентативка на Mакедонија и ракометарка на Кометал, Марина Ламбевска.

mirjeta bajramovska
Фото- РК Крим Меркатор