koksarov

Тренерот на Вардар на семинар за мастер лиценца

Селекторот на репрезентацијата на Русија, Едуард Кокшаров нема да биде дел од првите тренинзи на селекцијата во подготовките за Европското првенство. Тој во моментов се наоѓа во Москва каде што е на семинар за мастер лиценца.

Овој семинар е во тек и затоа тој ќе го пропушти стартот на подготовките.

„Ова не е многу пријатно, но мораше да биде така. Такви се околностите. Немаше друго време кое е погодно за исполнување на препораките и мораше да направиме вака за да се исполнат препораките на ЕХФ за лиценцирање. Останав заложник на околностите“, вели Кокшаров за handballfast.

На семинарот се наоѓа и Ирина Дибирова, која е поранешен тренер на женската екипа на Вардар. И таа е дел од околу 40 тренери од Русија кои ќе се обидат да дојдат до највисоката тренерска лиценца во моментов потребна за да се води клуб во Лигата на шампионите и национален тим.