Старт на подготовките на ЖРК Вардар: Сите сили насочени кон Лигата на шампиони

Учесникот на минатогодишниот Фајл Фор турнир во Лигата на шампионите, македонскиот шампион ЖРК Вардар од денеска го започнува походот кон европскиот трон. Со новите засилувања во тимот Лазовиќ, Пенезиќ, Черноиваненко, Алтхаус и Ихнева „црвено-црните“ ќе се обидат да го симнат од престолот, унгарскиот шампион Ѓер. Веќе од одамна е познато дека „вардарки“ немаат конкуренција во домашното првенство, посебно по распадот на Металург кој оваа сезона значително подмладен ќе биде единствено конкурентен на вториот тим на Вардар. Затоа шансата за воигрување ќе ја бараат на турнирите во регионот и Европа. Сите сили ќе бидат насочени кон најквалитетното натпреварување, а каков ќе биде исходот ќе зависи пред се ракометниот колектив на ЖРК Вардар.

На првиот тренинг, каде неофицијално беа претставени новите засилувања тренерот Индира Кастратовиќ ги имаше на располагање сите ракометарки освен Радичевиќ која доби поштеда од првиот тренинг, роденденски за новата аквизиција  Ихнева.

[Best_Wordpress_Gallery gallery_type=”thumbnails” theme_id=”1″ gallery_id=”11″ sort_by=”order” order_by=”asc” show_search_box=”0″ search_box_width=”180″ image_column_number=”4″ images_per_page=”0″ image_title=”none” image_enable_page=”1″ thumb_width=”180″ thumb_height=”90″ thumb_click_action=”undefined” thumb_link_target=”undefined” popup_fullscreen=”0″ popup_autoplay=”0″ popup_width=”800″ popup_height=”500″ popup_effect=”fade” popup_interval=”5″ popup_enable_filmstrip=”1″ popup_filmstrip_height=”50″ popup_enable_ctrl_btn=”1″ popup_enable_fullscreen=”1″ popup_enable_info=”0″ popup_info_always_show=”0″ popup_enable_rate=”0″ popup_enable_comment=”1″ popup_hit_counter=”0″ popup_enable_facebook=”1″ popup_enable_twitter=”1″ popup_enable_google=”1″ popup_enable_pinterest=”0″ popup_enable_tumblr=”0″ watermark_type=”none” watermark_link=”http://web-dorado.com”]

[Best_Wordpress_Gallery gallery_type=”thumbnails” theme_id=”1″ gallery_id=”12″ sort_by=”order” order_by=”asc” show_search_box=”0″ search_box_width=”180″ image_column_number=”5″ images_per_page=”30″ image_title=”none” image_enable_page=”1″ thumb_width=”180″ thumb_height=”90″ thumb_click_action=”undefined” thumb_link_target=”undefined” popup_fullscreen=”0″ popup_autoplay=”0″ popup_width=”800″ popup_height=”500″ popup_effect=”fade” popup_interval=”5″ popup_enable_filmstrip=”1″ popup_filmstrip_height=”50″ popup_enable_ctrl_btn=”1″ popup_enable_fullscreen=”1″ popup_enable_info=”0″ popup_info_always_show=”0″ popup_enable_rate=”0″ popup_enable_comment=”1″ popup_hit_counter=”0″ popup_enable_facebook=”1″ popup_enable_twitter=”1″ popup_enable_google=”1″ popup_enable_pinterest=”0″ popup_enable_tumblr=”0″ watermark_type=”none” watermark_link=”http://web-dorado.com”]