Среќен роденден!

На 28 мај родендени слават двајца ракометари од Белорусија кои практично се родени и во иста години.

Ракометарот на Келце, Улаздислау Кулеш денеска ќе наполни 23 години.

Исто толку години полни и Микита Лашчаку кој е играч на екипата на Мешков Брест.

Среќен роденден Улаздислау и Микита!