topka rakomet mreza

Среќен роденден Ивона!

На краткиот список на славеници на роденден на 24 март има еден ракометар и две ракометарки.

Од домашна сцена се работи за Ивона Русевска, која е дел од екипата на Металург. Таа денеска ќе наполни 17 години.

Тука е и ракометарката од Шведска, која е дел од ЧСМ Букурешт. Сабина Јакобсен ќе го прослави својот 30. роденден.

Тука е и Лоик Спади од Франција, кој ги брани боите на екипата на ПСЖ. Тој денеска полни 19 години.

Среќен роденден Ивона, Сабина и Лоик!