Составот на РК Подравка во новата сезона

Хрватскиот бренд- Подравка Вегета во новата сезона ја очекува тешка задача. Во минатата сезона ја изгуби шампионската титула во Хрватска и затоа ќе мора преку квалификации да се бори за влез во Лига на шампионите. Тимот од Копривница во квалификациската група 2 за противник го има норвешкиот вицешампион, Бјасен. Освен задачите на европска сцена, Подравка ќе се бори да ја врати домашната титула во своите витрини. Клубот ќе учествува и на трет фронт, во женската регионална лига.

Составот на РК Подравка Вегета за сезона 2014/ 2015

Голман – Миленковиќ Мирјана, Капитановиќ Ивана, Јукиќ Антониа

Бекови – Драгишиќ Ивана , Елез Кристина, Мрџен Ивона, Никшиќ Ана, Папац Ива, Татари  Миринда, Трифуновиќ Јелена, Видак Маријета, Живковиќ Јелена

Крило – Карловчан Корина, Малјак Ана Марија, Немашкало Екатерина, Обремовиќ Антониа

Пикер – Андреа Човиќ , Џоно Драгица, Сенвалд Сара