Симе Симовски го соопшти списокот за подготовките на младинската репрезентација

В.д селекторот на младинската женска ракометна репрезентација, Симе Симовски го соопшти списокот на ракометарки за  престојните квалификации за ЕП -2015 за ракометарки до 19 години. Подготовките започнаа денес во СЦ ,,Јане Сандански”.

Голмани:

Драгана Петковска – ЖРК Вардар

Нина Ладева – ЖРК Вардар 2

Матеја Серафимовска – ЖРК Металург

Крила:

Ѓорѓиевска Ивана – РК Велкова

Петковска Елена – ЖРК Металург

Митова Сара – ЖРК Вардар

Ристевска Сара – ЖРК Металург

Нолевска Наташа – ЖРК Вардар 2

Бекови:

Тодоровска Ангела – ЖРК Вардар 2

Керамитчиева Теодора – ЖРК Вардар 2

Стојановска Симона – ЖРК Вардар

Мишевска Стефанија – ЖРК Вардар 2

Петровска Ангела – ЖРК Вардар 2

Каранфиловска Маја – ЖРК Металург

Пикери:

Михајлова Зорица – РК Жито Прилеп

Дабевска Сања – ЖРК Металург

Бојаџиска Нина – ЖРК Вардар 2