Сара Ристовска со огромна предност кај стрелците во Женската лига

Сара Ристоска има огромна предност во однос на своите противнички, а е единствена која има двоцифрен просек на голови после шест одиграни средби. Таа покажува дека е во одлична форма и продолжува да игра на високо ниво во домашното првенство така што првото место и понатаму е резервирано за неа.

Затоа, пак, за 2. позиција на Листата на стрелци во Женската лига има голема битка и се очекува тука да има поместување на следните дуели. Засега, Величковска од Пелистер е најблизу до неа.

ис