Резултати од третото коло од данската супер лига

Со натпреварот Силкеборг – Есбјерг  се комплетираше третото коло од данската супер лига во женска конкуренција.

Резултати

Оденсе –  Никибинг 26 : 21 ( 9 – 11)

Твис Холстебро – Скиве 36 : 21 ( 19 – 7)

Митјиланд – Ринкибинг 23 : 17 ( 11 – 5)

Орхус – Рандерс 23 : 23 ( 12 – 10)

Виборг – Копенхаген 28 : 22 ( 14 – 10)

Силкеборг- Есбјерг 21 :32 ( 9 – 17)

Младата Стефани Андерсен во текот на летниот период  направи трансфер од Силкеборг во Митјланд и имаше одличен настап во натпреварот со Ринкибинг каде што нејзината екипа славаше со 23-17. Позитивни критики за нејзината игра упати тренерот Хеле Томсен заклучувајќи дека Сабрине Енглерт добива достојна замена и дека младата Стефани Андерсен ќе добие шанса и на останатите натпревари од домашното првенство.

Табела

1. Митјиланд 3 2 1 0 81:58 5
2. Рандерс 3 2 1 0 81:61 5
3. Есбјерг 3 2 1 0 84:72 5
4. Виборг 3 2 1 0 79:69 5
5. Оденсе 3 2 0 1 77:74 4
6. Орхус 3 1 1 1 78:75 3
7. Холстебро 3 1 0 2 79:66 2
8. Силкеборг 3 1 0 2 66:95 2
9. Ринкибинг 3 1 0 2 60:64 2
10. Скиве 3 1 0 2 64:92 2
11. Копенхаген 3 0 1 2 67:78 1
12. Никибинг 3 0 0 3 58:70 0

Четврто коло стартува вечерва, а ќе биде комплетирано во понеделник.

Распоред на натпревари од четврто коло

Оденсе – Скиве – 12.09. 19:00

Ринкибинг – Копенхаген –  12.09. 20:00

Холстебро – Орхус –  14.09. 14:00

Виборг – Силкеборг – 14.09. 19:00

Есбјерг – Митјиланд – 15.09. 19:00

Никибинг –  Рандерс – 15.09. 19:30