Резултати од светското првенство за Јуниорки- Хрватска ( прв ден)

Хрватска е домаќин на Светското јуниорско првенство за ракометарки до 20 години, на кое надежите на  Македонија не обезбедија учество. Иако Хрватска важи за ракометна земја со голем број на љубители, речиси на сите натпревари со исклучок на оној на домаќинот, се играат пред празни трибини.

Денес на програмата се натпреварите од првото коло на групите C и D.

28.06.2014 Резултати од одиграни натпревари прво коло

Група А (Дуго Село) : Норвешка, Кореја, Хрватска, Чешка, Уругвај, Казахстан

Норвешка-Чешка 38:18 ( 14-10)

Кореја-Казахстан 48:26 ( 22-14)

Хрватска-Уругвај 27:14  ( 10-11)

Група Б (Загреб): Данска, Холандија, Германија, Ангола, Србија, Аргентина

Данска-Ангола 34:30 ( 15-12)

Холандија-Аргентина 25:23 ( 16-13)

Германија-Србија 26:20 ( 16-10)

Група Ц (Копривница): Унгарија, Франција, Јапонија, Шведска, Португалија, Конго

Унгарија-Јапонија 37:19 ( 20-10)

Франција-Португалија 29:16 ( 12-7)

Шведска-Конго 23:15  ( 12-7)

Група Д (Чаковец): Русија, Романија, Словенија, Бразил, Кина, Тунис

Русија-Бразил 35:19 ( 13-10)

Романија-Тунис 35:22 ( 20-8)

Словенија-Кина 29:23 ( 13-11)