Резултати од светското првенство за Јуниорки-Хрватска ( втор ден)

29.06.2014 Резултати од одиграни натпревари второ коло

Група Ц ( Копривница )

Португалија-Шведска 22:19 ( 14-9)

Франција-Јапонија 33:22 ( 16-9)

Унгарија-Конго 35:9 ( 13-6)

Група Д ( Чаковец )

Кина-Русија 20:32 ( 12-15)

Тунис-Словенија 26:33 ( 13-19)

Бразил-Романија 21:26 ( 11:14)

Денес на програмата се натпреварите од второто коло во А и Б групата.