Пролет меѓу четирите најдобри, Металург 2 достојно се збогуваше од Купот на Македонија! (ФОТОГАЛЕРИЈА)

Мотив, желба, борба… Тинекс Пролет или Металург 2, влогот за младите ракометари е место меѓу ракометните величини, рамо до рамо со Вардар, Металург и Зомимак М. Кога ќе се сумираат впечатоците, резултатот реален, но неправеден за желбата која ја покажа младоста на ракометната школа на Металург.

Ако се одземат сите непријатни моменти, пред сè неспортскиот потег кој учителот и ментор на младите генерации „металурзи“, Александар Јовиќ им го наметна на своите пулени, финалниот натпревар од групата 3 понуди интересни и неизвесни шеесет минути по кои посреќни беа ракометарите на Иле Темелковски.

[Best_Wordpress_Gallery id=”87″ gal_title=”Tinex Prolet – Metalurg 2″]

ФОТО: ФИЛИП ВИРАНОВСКИ