Првиот натпревар на ЕП за судиите (ВИДЕО)

Пред стартот на првите натпревари на Европското првенство во Шведска, ЕХФ направи интересно видео со кое ги тестираше судиите на шампионатот и нивното познавање на шведските песни. Во овој забавен натпревар со асоцијации учествуваа судиите од Шведска, Норвешка, Русија, Полска и Литванија.Во видеото подолу погледнете го исходот и победниците на оваа активност.