Поранешниот член на Металург, Жарко Марковиќ за 24ракомет ТВ: Ова беше важна победа за нас, одиме чекор по чекор (ВИДЕО)

Еден од најзаслужните поединци покрај Шариќ за првата победа на домаќинот Катар е секако поранешниот ракометар на Металург, Жарко Марковиќ кој беше стрелец на шест голови. По завршувањето на натпреварот Марковиќ за 24ракомет ТВ ја даде следнава изјава: