Поглед на листата на недисциплинирани: Тројца играчи со осум исклучувања, а еден со два црвени

После девет кола во Супер машката лига мал пресек и на недисциплинираните играчи. Има дури тројца со по осум исклучувања што во просек вели дека тоа е исклучување на секој меч. Се работи за Кежиќ (Охрид), Чуриќ (Пелистер) и Василевски (Пролет).

Има и играч кој на осум средби заработи два црвени картони со што е пред конкуренцијата така што во овој прв дел од сезоната имаше многу ракометари кои заработија многу исклучувања.

ИСКЛУЧУВАЊА

8

Јосип Кежиќ (Охрид)

Жарко Чуриќ (Пелистер)

Филип Василевски (Пролет)

7

Јане Јанчев (Прилеп)

Стефан Стојановски (Пролет)

Антонио Николовски (Вардар јуниор)

Стефан Трпчевски (Вардар јуниор)

6

Бојан Спасовски (Охрид)

Теимураз Орјоникидзе (Пелистер)

Петар Шајин (Прилеп)

Милорад Кукоски (Е. Работник)

Борче Соколов (Радовиш)

ЦРВЕНИ КАРТОНИ

2

Јане Јанчев (Прилеп)

1

Никола Даниловски (Металург 2)

Јосип Кежиќ (Охрид)

Жарко Чуриќ (Пелистер)

Филип Василевски (Пролет)

Михаил Аларов (Пролет)

Драган Тотиќ – сл. претставник (Пролет)

Стефан Трпчевски (Вардар јуниор)

Филип Стојменов (Вардар јуниор)

ЖОЛТИ КАРТОНИ

7

Борче Соколов (Радовиш)

6

Филип Арсеновски (Металург 2)

Жарко Чуриќ (Пелистер)

Михајло Митиќ (Пелистер)

Милорад Кукоски (Е. Работник)

5

Борјан Маџовски (Борец)

Иван Тасевски (Охрид)

Бојан Спасовски (Охрид)

Митко Стоилов (Прилеп)

Марко Мишевски (Вардар јуниор)

Дејан Кукуловски (Вардар јуниор)