Погледнете како изгледа новиот состав на ЖРК Металург

ЖРК Металург во новата сезона ќе настапи во сосема изменет состав. Клубот го засили Маја Ивановска од Жито Прилеп, и главно е составен од млади ракометарки, додека од искусните останаа само Симона Николовска и Наташа Антиќ.

Во новата сезона освен настапите во македонското првенство, клубот ќе учествува и во КПК, а за противник го има унгарски Шиофок.

Голмани: Наташа Антиќ, Матеја Серафимовска, Сандра Дурланова и Ивана Наумовска.

Крила: Јована Саздовска, Моника Талевска, Ивана Горѓиовска, Сара Ристовска, Марианџела Здравковска, Симона Николовска, Илина Симјановска и Елена Петковска.

Пикери: Марија Николиќ, Сања Дабевска и Теодора Ципушева.

Бекови: Елена Ливриниќ, Симона Стојковска, Дајана Јовановска, Габриела Величковска, Андреја Белевска, Клаудија Георгиевска, Деспина Жупан, Маја Каранфиловска, Силвија Јолеска, Маја Ивановска, Ивана Георгиевска, Ангела Тодоровска и Теодора Керамитчиева.

На списокот се 28 имиња од кои тренерот Александар Петровски ќе одбере 20 ракометарки, кои ќе ги почнат подготовките.

Помошен тренер на  Александар Петровски е Тања Димитриоска.