Откриена причината за лошите игри на ЧСМ Букурешт – ракометарките три месеци не земале плата!

На проблемите во романскиот шампион во женска конкуренција, ЧСМ Букурешт, се чини дека им нема крај. Тие се на добар пат да ја загубат титулата во домашниот шампионат, а веројатно нема да се пласираат на завршниот турнир во Лигата на шампионите.

Лошите игри не се од сега, датираат од поодамна, а сега романските медиуми ја открија причината за тоа. Јованка Радичевиќ, Андреа Лекиќ, Барбара Лазовиќ и уште неколку ракометарки не добиле плата уште од јануари, односно во последните три месеци.

Останатите играчи кои имаат подолг стаж во ЧСМ Букурешт како Мајда Мехмедовиќ и Јелена Грубишиќ, се навикнати на вакво нешто, бидејќи секоја година во првите неколку месеци имало заостанување, но потоа ситуацијата се враќала во нормала.

Ова е логично, со оглед на тоа што клубот во најголем дел се спонзорира од градот Букурешт. Сите ракометарки потврдија дека немаат земено ниедна плата во 2019 година, но дека тоа не е причина за поразот од Мец.

Доколку клубот не ја освои титулата во Романија и не обезбеди место на завршниот турнир во Лигата на шампионите, буџетот кој изнесува околу 15 милиони евра ќе се намали за 25%!