Објавен списокот на женската ракометна репрезентација за престојниот двомеч против Исланд

Ракометната федерација на Македонија го објави списокот на ракометарките кои се повикани за престојниот двомеч против репрезентацијата на Исланд во квалификациите за пласман на СП 2015. Собирот е закажан за 27 ноември а на списокот се наоѓаат 18 ракометарки и две резерви.

ГОЛМАНИ:

1. Антиќ Наташа – ЖРК Металург
2. Петковска Драгана- ЖРК Вардар
3. Зафирова Ивана- Бурса ГКЦ Турција

КРИЛА:

4. Саздовска Ивана-ЖРК Металург
5. Митрова Драгица -ЖРК Металург
6. Ристовска Сара -ЖРК Металург

БЕКОВИ:

7. Јовановска Дајана -ЖРК Металург
8. Керамитчиева Теодора- ЖРК Вардар
9. Белеска Андреа- ЖРК Металург
10.Ѓорѓиевска Душица- Мурат Паша Бел-Турција
11.Гроздановска Симона-А.Ц. Паок Салоника-Грција
12.Деспотовска Зорица-Мурат паша Бел -Турција
13.Штериова Марија-РК Ипрес Вац-Унгарија
14.Ѓорѓиевска Елена- РК Баја Маре-Романија
15.Стојановска Симона- ЖРК Вардар

ПИКЕРИ:

16. Мечевска Робертина- РК Анкара 1910-Турција
17.Николиќ Марија-ЖРК Металург
18.Гаќидова Ивана -ЖРК Вардар

Резерви:

Ливриниќ Елена- ЖРК Металург
Николовска Симона- ЖРК Металург