Обрван со проверени сили во Катар

Селекторот на македонската машка ракометна репрезентација, Ивица Обрван го објави списокот на ракометари на кои ќе смета за Светското првенство во Катар во јануари 2015 година. Собирот на репрезентативците е закажан за 21 декември.

Список на репрезентативци:

1. Борко Ристовски (Кретеј)
2. Никола Митревски (Металург)
3. Петар Ангелов (Вардар)
4. Дејан Манасков (Металург)
5. Гоце Ојлески (Металург)
6. Гоце Георгиевски (Металург)
7. Влатко Недановски (Вардар јуниор)
8. Златко Мојсоски (Прилеп)
9. Стојанче Стоилов (Вардар)
10.Никола Маркоски (Металург)
11. Ванчо Димовски (Металург)
12. Наумче Мојсовски (Металург)
13. Филип Лазаров (Вардар)
14. Ацо Јоноски (Металург)
15. Велко Маркоски (Металург)
16. Талески Филип (Металург)
17. Филип Миркуловски (Металург)
18. Немања Прибак (Вардар)
19. Кирил Лазаров (Барселона)
20. Ренато Вугринец (Металург)
21. Никола Стојчевски (Редебергслидс)

Резерви:

Златко Даскаловски (Темишвар)
Влатко Јовчевски (Вардар јуниор)
Игор Павловски (Зомимак-М)
Дарко Димитриевски (Адемар Леон)
Влатко Митков (Кремс)
Лазо Мајнов (Одорхеи)
Милорад Кукоски (Металург)