Обрван го одреди списокот на ракометари за СП: Во Катар не патуваат Ојлески, Талески и Стојчевски

Список на ракометари кои ќе ги бранат боите на Македонија на СП во Катар:

голмани: Борко Ристовски, Петар Ангелов, Никола Митревски

леви крила: Дејан Манасков, Владо Недановски.

десни крила: Златко Мојсоски, Гоце Георгиевски

пивоти: Ванчо Димовски, Стојанче Стоилов, Никола Маркоски

десни бекови: Кирил Лазаров, Ренато Вугринец

леви бекови: Филип Лазаров, Наумче Мојсовски, Ацо Јоноски, Велко Маркоски

средни бекови: Филип Миркуловски, Немања Прибак.