Неделковски го објави списокот на младинците за престојниот турнир во Унгарија

В.Д. селекторот на машката младинска ракометна репрезентација на Македонија, Влатко Неделковски го објави списокот на ракометари за подготовките во пресрет на меѓународниот ракометен турнир во Дабас, Унгарија. Турнирот ќе се одржи од 1 и ќе трае до 3 мај. Освен Унгарија и Македонија ќе учествуваат и репрезентациите на Хрватска и Норвешка. На списокот доминираат ракометарите од младинските школи на Металург и Вардар.

Список на повикани ракометари за подготовките

Даниловски Никола – РК Металург

Велковски Мартин  – РК Металург

Палевски Давор – РК Металург

Ставридис Марко – РК Металург

Крстевски Горан – РК Металург

Нелоски Марко – РК Металург

Талески Филип – РК Металург

Гроздановски Виктор – РК Металург

Маркудов Андреј – РК Металург

Давитковски Кристијан  –  РК Металург

Кизиќ Никола – РК Вардар

Трпевски Илија – РК Вардар

Мирчев Александар  – РК Вардар

Атанасовски Кристијан  – РК Вардар

Арсеновски Филип – РК Вардар

Ончев Тоше – РК Вардар

Трпчевски Стефан – РК Вардар

Димовски Александар  -РК Вардар

Поповски Никола – РК Струга

Кузмановски Филип – РК Пелистер