Најдобрите јуниорки во Хрватска

Светското Јуниорско Првенство  до 20 години ќе се одржи во Хрватска од 28 јуни до 13 јули 2014 година. Домаќини ќе бидат градовите: Загреб,  Копривница,  Дуго Село и Чаковец.  Бранител на трофејот е селекцијата на Шведска која пред две години во Чешка го освои златниот медал во борба против Франција со резултат од 29:22, бронзена беше селекцијата на Унгарија која беше подобра од Србија со резултат од 26:24.

IHF Women's Junior World Championship 2012
Фото: Урош Хочевар, ИХФ

Група А-Дуго Село

1. Норвешка

2.  Кореја

3. Хрватска

4. Чешка Република

5. Уругвај

6. Казахстан

Група Б-Загреб

1. Данска

2. Холандија

3. Германија

4. Ангола

5. Србија

6. Аргентина

Група Ц- Копривница

1. Унгарија

2. Франција

3. Шведска

4. Јапонија

5. Конго

6. Португалија

Група Д- Чаковец

1. Русија

2. Романија

3. Словенија

4. Бразил

5. Кина

6. Тунис

Се очекува интересна борба во Загреб и Чаковец .