Најдобриот потег на натпреварот Шпанија-Русија: Секогаш атрактивна Марта Манге

Шпанија со четири бодови веќе ги планира натпреварите од главната фаза, а натпреварот со Русија покрај неизвеснотста им овозможи на шпанките да ја истакнат својата техника и индивидуален квалитет. Не е лесно да постигнеш гол кога резултатот е изедначен. Најдобрата поедника на репрезентацијата на Шпанија, првиот стрелец на првенството Мартин и Марта Манге знаат како да ја кренат атмосферата во својот тим дури и кога резултатот е неизвесен.