Најдобар ракометар во Супер машка лига 2018/2019: Како гласаше редакцијата на 24 Ракомет?

Редакцијата на 24 Ракомет втора година по ред го организираше гласањето за најдобар ракометар во Супер машката лига. За разлика првата година, сега гласовите на новинарите кои работат во 24 Ракомет беа во посебна категорија и се бодуваа посебно во вкупниот збир.

Како гласаа новинарите и кој играч колку гласови доби од нив можете да видите во продолжение.

Инаку, како појаснување. Таму каде што има ист број на гласови при рангирањето одлучуваше тоа кој играч има добиено повеќе петки. Доколку и петките беа исти тогаш кој има повеќе четворки итн.

ГЛАСАЊЕ НА НОВИНАРИТЕ ОД 24РАКОМЕТ

ГОЛМАН

15 – ГРАДИМИР ЧАНЕВСКИ (ЕУРОФАРМ РАБОТНИК)

10 – АЛЕКСАНДАР СТОЈАНОСКИ (СТРУГА)

8 – СТЕФАН КИМЕВСКИ (ПРОЛЕТ)

6 – МАРКО КИЗИЌ (ВАРДАР ЈУНИОР)

4 – БОЈАН БЛАЖЕСКИ (БУТЕЛ СКОПЈЕ)

2 – ХАРИС ПЛЕХ (ПЕЛИСТЕР)

ЛЕВИ КРИЛА

14 – МИЛАН ПОПОВИЌ (ПЕЛИСТЕР)

13 – ЦВЕТАН КУЗМАНОВСКИ (СТРУГА)

7 – МИРКО МАЈИЌ (БУТЕЛ СКОПЈЕ)

6 – КРСТЕ АНДОНОВСКИ (ОХРИД)

5 – ГОЦЕ ОЈЛЕСКИ (ЕУРОФАРМ РАБОТНИК)

0 – СТЕФАН ТРАЈКОСКИ (ПРОЛЕТ)

ЛЕВ БЕК

10 – ФИЛИП КУЗМАНОВСКИ (ЕУРОФАРМ РАБОТНИК)

10 – МАРТИН МАНАСКОВ (ПРОЛЕТ)

9 – ЛЕКСО ЦИТЕЛИШВИЛИ (СТРУГА)

8 – ДАРКО ГЕОРГИЕВСКИ (ОХРИД)

7 – ЈОВИЦА МЛАДЕНОВСКИ (БУТЕЛ СКОПЈЕ)

1 – ДЕЈАН КУКУЛОВСКИ (ВАРДАР ЈУНИОР)

СРЕДЕН БЕК

12 – ЛАСКО АНДОНОВСКИ (ПРОЛЕТ)

10 – ГОРАН КРСТЕВСКИ (ЕУРОФАРМ РАБОТНИК)

10 – ГОРАН ПЕЧЕНКОВСКИ (БУТЕЛ СКОПЈЕ)

9 – МАРКО КОБЕТИЌ (ПЕЛИСТЕР)

4 – ИВИЦА ИЛИЕВ (РАДОВИШ)

0 – ЗЛАТКО ВЕЗЕНКОВСКИ (ОХРИД)

ДЕСЕН БЕК

14 – ГИОРГИ ДИКАМИНЏИЈА (СТРУГА)

9 – РАТКО ДИМОВСКИ (БУТЕЛ СКОПЈЕ)

8 – ДОНЕ МАЈНОВ (ПРОЛЕТ)

7 – МИХАЈЛО ПЕТРОВСКИ (ЕУРОФАРМ РАБОТНИК)

6 – СТЕФАН КРСТЕВСКИ (ВАРДАР ЈУНИОР)

1 – ОГНЕН ЛЕКОВИЌ (ПЕЛИСТЕР)

ДЕСНО КРИЛО

14 – НЕНАД КОСТЕСКИ (СТРУГА)

12 – МИЛАН ЃУКИЌ (ЕУРОФАРМ РАБОТНИК)

9 – ЗЛАТКО МОЈСОСКИ (БУТЕЛ СКОПЈЕ)

7 – РЕВАЗ ЧАНТУРИЈА (ПЕЛИСТЕР/СТРУГА)

3 – БОБАН БЛАЖЕСКИ (ОХРИД)

0 – НИКОЛА СТОИЛЕВСКИ (ПЕЛИСТЕР)

ПИВОТ

15 – АЛЕКСАНДАР ТРЕНЧЕВСКИ (СТРУГА)

8 – НИКОЛА МАРКОСКИ (ЕУРОФАРМ РАБОТНИК)

7 – МИХАИЛ АЛАРОВ (ПРОЛЕТ)

6 – ЕЛВИР ГРАЏАН (ЕУРОФАРМ РАБОТНИК)

6 – ВАСКО ДИМИТРОВСКИ (ПЕЛИСТЕР)

3 – ИВАН ТАСЕВСКИ (ОХРИД)

ДЕФАНЗИВЕЦ

14 – МИЛОРАД КУКОСКИ (ЕУРОФАРМ РАБОТНИК)

9 – БОЈАН СПАСОВСКИ (БУТЕЛ СКОПЈЕ)

9 – ХРИСТИЈАН КРСТАНОСКИ (СТРУГА)

8 – ФИЛИП ВАСИЛЕВСКИ (ПРОЛЕТ)

5 – СТЕФАН АТАНАСОВСКИ (ВАРДАР ЈУНИОР)

0 – БОРЧЕ СОКОЛОВ (ОХРИД)

МЛАД РАКОМЕТАР

14 – НЕНАД КОСТЕСКИ (СТРУГА)

12 – ЦВЕТАН КУЗМАНОВСКИ (СТРУГА)

10 – МАРКО КИЗИЌ (ВАРДАР ЈУНИОР)

5 – МАРТИН КАРАПАЛЕВСКИ (ВАРДАР ЈУНИОР)

3 – НИКОЛА СТОИЛЕВСКИ (ПЕЛИСТЕР)

1 – БОБАН КАКОВСКИ (ЕУРОФАРМ РАБОТНИК)