Многу голови во 1. коло од новата сезона кај кадетките

Кај девојчињата минатиот викенд беа одиграни натпревари само кај кадетките. Беа забележани неколку високи победи, а дел од нив беа на гостувањата.

Од она што можеше да се види е јасно дека ќе има многу интересни средби во текот на сезоната, а тука ќе има големо надигрување и многу погодоци.

КАДЕТСКА ЛИГА ЖЕНИ

РЕЗУЛТАТИ ОД 1. КОЛО

ГРУПА 1

КИЧЕВО 10 – ВОЈНИСОН ВАРДАР           25:9 (13:2)

СТРУЖАНКА – ШАМПИОН         18:12 (9:3)

ЛИХНИД 2013 – МЕТАЛУРГ        одложено

ГРУПА 2

ДЕЛЧЕВО ВАРДАР – ОВЧЕ ПОЛЕ СУ       34:23 (17:12)

БОШЕСКИ СПОРТ – КУМАНОВО              23:35 (10:17)

ВАРДАР НЕГОТИНО – ВАРДАР ЈУНИОР               16:32 (8:12)

ВЕЛКОВА 5 беше слободна.