Младата Германска машинерија на врвот на Европа (ФОТО)

Она што никој не можеше да го предвиди пред стартот на првенството на крајот и се случи во Полска. Германија ги покори сите и по втор пат во историјата на Европските првенства успеа да го освои највиското место на пиедесталот.

Дагур Сигурдсон успеа да направи еден млад и фантастичен состав со кој Германија блескаше во текот на првенството. Повредите на клучните играчи на првенството не беа пречка за останатите ракометари кои на крајот ја демонстираа големината на Германија и завладеаа со Европа.

Погледнете низ објективот на Филип Вирановски како изгледаше церемонијата на која беа прогласени најдобрите репрезентации на дванаесетото Европско првенство.

ceremony ger-spa 3 ceremony ger-spa 4 ceremony ger-spa 5 ceremony ger-spa 6

ger celebrating

ceremony ger-spa 2

ceremony ger-spa

ФОТО: ФИЛИП ВИРАНОВСКИ