Матијас Андерсон со своите одбрани блескаше против Кил

Флензбург на домашен терен го совлада Кил со 26:22 (15:11) и го направи првенството уште понеизвесно. Голманот на домаќините, Матијас Андерсон ги откажа популарните “зебри” со своите фантастични интервенции.

https://www.youtube.com/watch?v=TdW26SeY39k