Марија Јовановиќ лидер во француската лига

Репрезентативката на Црна Гора, Марија Јовановиќ е моментално прв стрелец во француската лига со 79 погодоци од 10 натпревари. Нејзиниот тим Иси Париз се наоѓа на третата позиција со 25 бодови. До крајот на првенството има уште многу, а најголеми конкурентки на Јовановиќ се Мона Чебах и нејзината соиграчка, Стине Офтедал.

Листа на стрелци

1. Marija Jovanovic, 79 goals 10 games – ISSY PARIS
2. Mouna Chebbah, 73 goals 10 games – NIMES
3. Stine Oftedal, 66 goals 10 games – ISSY PARIS
4. Manon Houette, 64 goals 9 games – FLEURY
5. Alexandra Lacrabere, 61 goals 10 games – NICE OGC
6. Anastasiya Pidpalova, 54 goals 10 games – DIJON
7. Alice Leveque, 54 goals 9 games – MIOS-BEGLES
8. Paule Baudouin, 52 goals 10 games – METZ HB
9. Trine Troelsen, 51 goals 10 games – TOULON ST-CYR
10. Jelena Popovic, 49 goals 10 games – NANTES