Македонија во третиот шешир пред ждрепката за СП во Катар 2015

Македонската ракометна репрезентација ќе се најде во третиот шешир при извлекувањето на групите за Светското првенство во Катар 2015 година. Нашата репрезентација е во ист шешир заедно со репрезентациите на Русија, Алжир и Катар, и овие репрезентации не можат да бидат наши противници во групната фаза.

Желба на нашата репрезентација е да се избегне репрезентацијата на Германија која знаеме на каков начин доби можност да биде учесник на престојното Светско првенство, и која се наоѓа во последниот шести шешир.

Шешир 1: Шпанија, Франција, Данска, Хрватска

Шешир 2: Полска, Шведска, Словенија, Босна

Шешир 3: Македонија, Русија, Катар, Алжир

Шешир 4: Австрија, Аргентина, Белорусија, Чешка

Шешир 5: Тунис, Египед, Бразил, Бахреин

Шешир 6: Германија, Чили, Обединети Арапски Емирати, Иран