Македонија во вториот шешир пред ждрепката за ЕП!

По одигрувањето на последните натпревари од квалификациите за пласман на Европското првенство во 2020 година, познати се сите учесници на континенталниот собир што за првпат ќе се игра во три држави – Шведска, Норвешка и Австрија.

Нашата репрезентација со двете победи над Турција и Грција го потврди првото место во квалификациската група и со тоа местото во вториот шешир пред ждрепката за првата фаза.

Потенцијален состав на шеширите пред ждрепката што ќе се одржи во Виена на 28 јуни:

1 шешир: Шпанија, Шведска, Франција, Хрватска, Чешка, Данска
2 шешир: Норвешка, Македонија, Белорусија, Словенија, Германија, Унгарија
3 шешир: Австрија, Црна Гора, Летонија, Исланд, Португалија, Швајцарија
4 шешир: Босна и Херцеговина, Русија, Полска, Швајцарија, Украина, Холандија, Србија