ЛИСТА НА СТРЕЛЦИ: Марија Анчева немаше конкуренција, таа беше кошмар за голманите

Ракометарката која со 134 гола го имаше првото место на листата на стрелци после регуларниот дел од сезоната, Марија Анчева го задржа првото место на листата и после комплетирањето на средбите од плеј-офот и плеј-аут лигата.

Со оглед на тоа што сите одиграа еднаков број на натпревари може да се направи и комплетна листа, а таму најдобрите 25 стрелци се сместени во границата од 96 до 210 голови. Анчева беше и единствена која сезоната ја заврши со над 200 погодоци со голема предност од 24 гола пред Марија Николовска од тимот на Спартак.

ЖЕНСКА ЛИГА, СЕЗОНА 2018/19

ЛИСТА НА СТРЕЛЦИ (ТОП 25)

210 – Марија Анчева (Гевгелија)

186 – Марија Николовска (Спартак)

174 – Наталија Манева (Овче Поле СУ)

154 – Ангела Јанкуловска (Пелистер)

148 – Мила Трајковиќ (Куманово)

147 – Лилјана Рипилоска (Деспина)

137 – Елена Вучевска (Овче Поле СУ)

137 – Леонида Гичевска (Металург)

133 – Драгица Митрова (Гевгелија)

133 – Магдалена Делиоска (Стружанка)

128 – Бојана Јованоска (Стружанка)

128 – Александра Боризовска (Куманово)

127 – Михаела Камческа (Деспина)

126 – Анастасија Николовска (Пелистер/Спартак)

123 – Андреа Седлоска (Вардар)

108 – Медеа Чокели (Пелистер)

106 – Ива Божиновска (Пелистер/Спартак)

103 – Мартина Стефановска (Спартак)

101 – Сања Дабевска (Куманово)

100 – Драгана Стојанова (Гевгелија)

98 – Јана Калајџиевска (Металург)

97 – Марија Гајиќ (Металург)

97 – Михаела Митревска (Гевгелија)

97 – Стефанија Павловска (Овче Поле СУ)

96 – Марија Тасевска (Металург)