Левалеа подобра од ЖРК Вардар

>На вториот пријателски натпревар помеѓу екипите на ЖРК Левалеа – ЖРК Вардар победа оствари гостинската екипа од Црна Гора со 34:33 (13:17). На првиот пријателски натпревар помеѓу двете екипи подобар беше ЖРК Вардар со 31:30 (17:12). На пријателските дуели против Левалеа во составот на ЖРК Вардар беа и четирите ракометарки од првиот тим на Индира Кастратовиќ, Грбиќ, Стојановска, Гакидова и Митова.

ЖРК Вардар 33 ЖРК Левалеа 34 ( 17:13)

ЖРК Вардар: Белмезова, Прленда 3, Петровска, Трпковска 1, Гакидова 3, Митова 3, Бојаџиска, Грбиќ 6, Тодоровска 4, Младеновска, Нолевска 3, Џини, Керамитчиева 6, Мишевска, Стојановска 4.

ЖРК Левалеа: Бајовиќ, Стојановиќ 1, Оклијевиќ 3, Татар 2, Мугоша 4, Ракочевиќ 7, Речевиќ 2, Пејовиќ 10, Горановиќ А, Горановиќ Ј, Чоровиќ Г, Перовиќ, Казиќ 4, Чоровиќ Н, Калуѓеровиќ 1.