Козлина меѓу 26-те репрезентативци на Словенија на подготовки за Катар

Селекторот на репрезентацијата на Словенија, Борис Дениќ го објави поширокиот списотк на ракометари кои ќе се натпреваруваат на Светското Првенство во Катар. Словенците пред заминување за Катар ќе одиграат пријателски натпревари со Египет и Алжир, во рамките на новогодишниот турнир во Целје, а потоа заминуваат за Данска каде ќе учествуваат на Тоталкредит Купот заедно со репрезентациите на Шведска и Исланд.
Листа на ракометари, кои ќе се натпреваруваат за настап на СП:
Голмани:
Шкоф Горазд (HBC Nantes – ФРА),
Ферлин Клемен (РК Горење – СЛО),
Матевж Скок (РК Целје Пивоварна Лашко – СЛO),
Прошт Примож (Фриш auf Göppingen – ГЕР).
Играчи:
Марко Безјак (Магдебург – ГЕР),
Бомбач Деан (Пик Сегед – УНГ),
Бундало Урош (Tremblay – ФРА),
Цехте Клемен (Pays D’AIX – ФРА),
Доленец Јуре (Монпелје – ФРА),
Матеј Габер (Монпелје – ФРА),
Драган Гајиќ (Монпелје – ФРА),
Кавтичник Вид (Монпелје – ФРА),
Mаргуч Гаспер (МКБ Веспрем MВM – УНГ),
Миклавчиќ Давид (РК Целје Пивоварна Лашко – СЛО),
Натек Јуре (Магдебург – ГЕР),
Разгор Симон (РК Мешков Брест – БЛР),
Скубе Себастијан (Bjerringbro Силкеборг – ДАН),
Шпилер Давид (РК Мешков Брест – БЛР),
Урош Зорман (КС Виве Келце – ПОЛ),
Жвижеј Лука (РК Целје Пивоварна Лашко – Словенија) ,
Жвижеј Миха (Феникс Тулуз – ФРА),
Миладин Kозлина (GWD Minden – ГЕР),
Марио Шоштариќ (РК Горење Велење – СЛО),
Блаж Благотиншек (РК Целје Пивоварна Лашко – СЛО),
Митја Носан (РК Горење Велење – СЛО),
Стас Скубе (РК Горење Велење – СЛО).