ИХФ ги објави судиските парови за првиот 1/8 финален ден

ИХФ ги објави судиските двојки кои ќе ја делат правдата на првиот 1/8 финален ден. На репрезентацијата на Македонија која со Словенија ќе се соочи од 18:30(по локално време) ќе и суди литванскиот судиски пар Гателис-Мазика. Македонскиот судиски пар Начевски- Николов ќе го води натпреварот меѓу Шпанија и Тунис, а Драган Начевски ќе биде дел од делегатите на натпреварот Хрватска-Бразил.

18:30, Повеќенаменска сала Лусаил, АВСТРИЈА-КАТАР
Судии

Борис Милошевиќ– CRO
Матија Губица– CRO
Делегати

Бјарне Мунк Јенсен – DEN
Салвио Седрез – BRA
Јосип Посавец – CRO

18:30, Али Бин Хамад Ал-Атијах Арена, СЛОВЕНИЈА- МАКЕДОНИЈА
Судии

Миндаугас Гателис – LTU
Ваидас Мазика – LTU
Делегати

Свен Олав Оие – NOR
Хозе Антонио Хуелин – ESP
Петер Сичелшмит – GER
21:00, Повеќенаменска сала Лусаил, ШПАНИЈА-ТУНИС
Судии

Ѓорги Начевски – MKD
Славе Николов – MKD
Делегати

Давуд Таваколи – IRI
Марек Горалчук – POL
Роланд Бурги – SUI
21:00, Али Бин Хамад Ал-Атијах Арена, ХРВАТСКА-БРАЗИЛ

Судии

Мансур Абдула Ал-Суваиди – QAT
Салех Јамаан Бамутреф – QAT
Делегати

Рамон Галего – ESP
Драган Начевки – MKD
Марко Тоси Бранди – ITA