Илиев е стрелец број 1 без конкуренција во Супер лигата

Откако и во плеј-аут лигата имаше комплетна доминација, Ивица Илиев докажа дека сезонава нема вистинска конкуренција кај своите колеги. Тој со 92 гола постигнати на осум меча беше убедливо најдобар.

Ако тука се додадат и 184 гола постигнати на 14 средби во регуларниот дел се добива бројка од 276 гола која е навистина неверојатна. Неговиот просек е исто така неверојтен што практично го поставува како „Крал на стрелците“ во Супер лигата и за оваа сезона.

СУПЕР МАШКА ЛИГА, ПЛЕЈ-АУТ

ЛИСТА НА СТРЕЛЦИ (ТОП 10)

92 – Ивица Илиев (Радовиш)

84 – Лазар Стојанов (Борец)

59 – Евгениј Темелковски (Прилеп)

59 – Божидар Симиќ (Радовиш)

52 – Кристијан Ристов (Радовиш)

52 – Александар Тренчески (Струга)

53 – Иван Тасески (Охрид)

51 – Дејан Кукуловски (Вардар јуниор)

48 – Бобан Блажески (Охрид)

47 – Владимир Трајкоски (Прилеп)

47 – Стефан Крстевски (Вардар јуниор)