Извлечени квалификациските групи за пласман во групната фаза на ЕХФ Лигата на шампиони во женска конкуренција

Во Виена беа извлечени квалификациските групи во женска конкуренција, преку кои 8 екипи ќе се борат да го осигураат своето место во групната фаза на лигата на шампионите.

групи жени

Прваво на организација на групите имаат екипите кои беа во 4 шешир, секако доколку постои заинтересираност од нивна страна, а доколку нема тогаш оранизацијата се префрла на екипите од погорните “шешири”.