Избор на ИХФ: Кој е најдобриот ракометар и ракометарка на планетата?

Традиционално Интернационалната Ракометна Федерација ги одбира најдобрите ракометар и ракометарка за изминатата година. Оваа сезона ИХФ ќе избира најуспешен ракометар и ракометарка за 2015 година, а меѓу најдобрите пет играчи ќе одлучува публиката. Во продолжение можете да ги прочитате номинираните ракометарки и ракометари, а гласањето кое трае до 30 мај можете да го направте преку следниот линк.

ЖЕНИ

Кристина Неагу, Романија Cristina Neagu, ROU

Хајди Локе, Норвешка Heidi Løke, NOR

Нора Морк, Норвешка Nora Mørk, NOR

Корнелија Нике Грот, Холандија Cornelia Nycke Groot, NED

Каролина Кудлач-Глок, Полска Karolina Kudlacz-Gloc, POL

 

МАЖИ

Микел Хансен, Данска Mikkel Hansen, DEN

Никола Карабатиќ, Франција Nikola Karabatić, FRA

Тиери Омејер, Франција Thierry Omeyer, FRA

Рафаел Капоте, Катар Rafael Capote, QAT

Домагој Дувњак, Хрватска Domagoj Duvnjak, CRO