Зоран Петковски го состави младинскиот мозаик

Селекторот на машката младинска репрезентација, Зоран Петковски повика 19 ракометари на подготовките кои ќе се одржат во спортската сала Расадник во Скопје за престојното младинско Европско првенство-2014.

Најмногу ракометари доаѓаат од РК Металург Јуниор и РК Вардар, а свои претставници ќе имаат и РК Работнички, РК Битола, РК Тинекс Пролет и РК Пелистер.

Список на повикани ракометари:

1. ИВАНОВСКИ ГЕОРГЕ – РАБОТНИЧКИ

2. ИВАНОВСКИ ФИЛИП – МЕТАЛУРГ ЈУНИОР

3. ТРАЈКОВСКИ ОГНЕН – РАБОТНИЧКИ

4. ПАЛЕВСКИ ДАВОР – МЕТАЛУРГ ЈУНИОР

5. МАЏОВСКИ БОЈАН – МЕТАЛУРГ ЈУНИОР

6. МИРЧЕВ АЛЕКСАНДАР – ВАРДАР

7. ИВАН АНГЕЛОВ – ВАРДАР

8. СТЕФАН ДРОГРИШКИ – ПЕЛИСТЕР

9. МАРТИН МАНАСКОВ – МЕТАЛУРГ ЈУНИОР

10. БОРЈАН МАЏОВСКИ – МЕТАЛУРГ ЈУНИОР

11. ТАЛЕВСКИ ФИЛИП – МЕТАЛУРГ ЈУНИОР

12. ТАЛЕСКИ ЈОВАН – РАБОТНИЧКИ

13. ДАВИТКОВСКИ КРИСТИЈАН –МЕТАЛУРГ ЈУНИОР

14. ПОПОВСКИ МАРТИН – ВАРДАР

15. РАЈАТОВСКИ ПЕЦЕ –БИТОЛА

16. КОСТОВСКИ КРИСТИЈАН – ВАРДАР

17. АНАСТАСОВСКИ КРИСТИЈАН –ВАРДАР

18. АРСЕНОВСКИ ФИЛИП – ВАРДАР

19. СТОЈАНОВСКИ СТЕФАН – ПРОЛЕТ