Започна сезоната и за синиот картон (ВИДЕО)

Прв пат во оваа сезона на официјален меч беше покажан син картон.Најкорисниот играч на Олимписките игри, Микел Хансен го заработи синиот картон ко ј според новите правила се доделува за намерен и груб старт. Тоа се случи на мечот од ИХФ Супер Глоуб турнирот, меѓу ПСЖ и туниската Есперанца.