Забавник: Ракометарките го прославуваат денот на конститутивноста на Норвешка (ФОТО)

17 мај е еден од најголемите празници за Кралството на Норвешка. Насекаде низ земјата сите го прославуваат денот на конститутивноста а свој белег во прославата облечени во традиционална облека додадоа и ракометарките на Ларвик како и линискиот играч на норвешката репрезентација – Хејди Локе.
Во фотографиите подолу погледете како изгледа прославата на најголемиот норвешки празник.11032679_10153300455828844_1552220497641210246_n 11207310_10155599089645088_674657296594191366_n 11245477_10153301303938844_6093176512908192116_n