ЖРК Металург по првите бодови во регионалната лига

ЖРК Металург на третиот ракометен турнир во женската регионална лига ќе ги бара првите бодови против домаќинот, Подравка. Освен со Подравка нашиот претставник ќе игра и против Крим Меркатор од Словенија. ЖРК Металург, Подравка и Крим Меркатор на своето конто имаат нула бодови. Лидер во регионалната лига е ЖРК Будуќност додека изненадувачки на втората позиција моментално е вториот тим на ЖРК Будуќност ( Даниловград). Натпреварот Подравка – Металург е со почеток од 18ч.

Распоред, турнир 3 ( Копривница)

Подравка – ЖРК Металург ( 17.01.2015)

РК Крим Меркатор – ЖРК Металург ( 18.01.2015)

Подравка – РК Крим Меркатор ( 18.01.2015)

Резултати, турнир 2 ( Подгорица)

ЖРК Даниловград – Подравка 32:21 ( 14:8)

ЖРК Будуќност – Подравка 25:19 ( 14:8)

Даниловград – ЖРК Будуќност 23:30  ( 9:15)

Резултати, турнир 1 ( Подгорица)

ЖРК Будуќност – РК Крим Меркатор 33:15  ( 19:6)

Даниловград – ЖРК Металург 26:18 ( 13:8)

РК Крим Меркатор – Даниловград 26:32 ( 14:15)

ЖРК Будуќност – ЖРК Металург 30:15 ( 14:7)

Табела 

1. ЖРК Будуќност 8

2. ЖРК Даниловград 6

3. Подравка 0

4. РК Крим Меркатор 0

6. ЖРК Металург 0