Женска лига – Распоред за есенската полусезона

Утре почнува новата сезона во шампионатот во Женската лига која годинава ќе брои 13 екипи.

Според календарот за натпреварување е бидат одиграни 13 кола во есенскиот и уште толку напролет додека биде добиен новиот шампион.

Годинава нема да има плеј-оф, ниту плеј-аут па оној што ќе има најмногу поени е шампион. Календарот за натпреврување е веќе познат и есенскиот дел од сезоната почнува утре, а ќе финишира на 7 и 8 декември.

ЖЕНСКА ЛИГА 2019/2020

РАСПОРЕД НА НАТПРЕВАРИТЕ ЗА ЕСЕНСКА ПОЛУСЕЗОНА

1.КОЛО (14/15 СЕПТЕМВРИ 2019)

МЕТАЛУРГ – ГЕВГЕЛИЈА

AЛУШОВСКИ – ОВЧЕ ПОЛЕ СУ

СПАРТАК – ВАРДАР

ДЕСПИНА – КУМАНОВО

СТРУЖАНКА – Ѓ. ПЕТРОВ ЖРК

КУЗМАН В. И. – ЧАИР

ПЕЛИСТЕР  е слободен

2.КОЛО  (21/22 СЕПТЕМВРИ 2019)

ЧАИР – ПЕЛИСТЕР

Ѓ. ПЕТРОВ ЖРК – КУЗМАН В. И.

КУМАНОВО – СТРУЖАНКА

ВАРДАР – ДЕСПИНА

ОВЧЕ ПОЛЕ СУ – СПАРТАК

МЕТАЛУРГ – AЛУШОВСКИ

ГЕВГЕЛИЈА е слободна

3.КОЛО  (05/06 ОКТОМВРИ 2019)

AЛУШОВСКИ – ГЕВГЕЛИЈА

СПАРТАК – МЕТАЛУРГ

ДЕСПИНА – ОВЧЕ ПОЛЕ СУ

СТРУЖАНКА – ВАРДАР

КУЗМАН В. И. – КУМАНОВО

ПЕЛИСТЕР – Ѓ. ПЕТРОВ ЖРК

ЧАИР е слободен

4.КОЛО  (09/10 ОКТОМВРИ 2019)

ГЕВГЕЛИЈА – ЧАИР

КУМАНОВО – ПЕЛИСТЕР

ВАРДАР – КУЗМАН В. И.

ОВЧЕ ПОЛЕ СУ – СТРУЖАНКА

МЕТАЛУРГ – ДЕСПИНА

AЛУШОВСКИ – СПАРТАК

Ѓ. ПЕТРОВ ЖРК e слободен

5.КОЛО (12/13 ОКТОМВРИ 2019)

СПАРТАК – ГЕВГЕЛИЈА

ДЕСПИНА – AЛУШОВСКИ

СТРУЖАНКА – МЕТАЛУРГ

КУЗМАН В. И. – ОВЧЕ ПОЛЕ СУ

ПЕЛИСТЕР – ВАРДАР

ЧАИР – Ѓ. ПЕТРОВ ЖРК

КУМАНОВО е слободно

6.КОЛО (19/20 ОКТОМВРИ 2019)

ГЕВГЕЛИЈА – Ѓ. ПЕТРОВ ЖРК

КУМАНОВО – ЧАИР

ОВЧЕ ПОЛЕ СУ – ПЕЛИСТЕР

МЕТАЛУРГ – КУЗМАН В. И.

AЛУШОВСКИ – СТРУЖАНКА

СПАРТАК – ДЕСПИНА

ВАРДАР е слободен

7.КОЛО (26/27 ОКТОМВРИ 2019)                                                                                           

ДЕСПИНА – ГЕВГЕЛИЈА

СТРУЖАНКА – СПАРТАК

КУЗМАН В. И. – AЛУШОВСКИ

ПЕЛИСТЕР – МЕТАЛУРГ

ЧАИР – ВАРДАР

Ѓ. ПЕТРОВ ЖРК – КУМАНОВО

ОВЧЕ ПОЛЕ СУ е слободно

8.КОЛО (02/03 НОЕМВРИ 2019)

ГЕВГЕЛИЈА – КУМАНОВО

ВАРДАР – Ѓ. ПЕТРОВ ЖРК

ОВЧЕ ПОЛЕ СУ – ЧАИР

AЛУШОВСКИ – ПЕЛИСТЕР

СПАРТАК – КУЗМАН В. И.

ДЕСПИНА – СТРУЖАНКА

МЕТАЛУРГ е слободен

9.КОЛО (06/07 НОЕМВРИ 2019)

СТРУЖАНКА – ГЕВГЕЛИЈА

КУЗМАН В. И. – ДЕСПИНА

ПЕЛИСТЕР – СПАРТАК

ЧАИР – МЕТАЛУРГ

Ѓ. ПЕТРОВ ЖРК – ОВЧЕ ПОЛЕ СУ

КУМАНОВО – ВАРДАР

AЛУШОВСКИ e слободен

10.КОЛО (09/10 НОЕМВРИ 2019)

ГЕВГЕЛИЈА – ВАРДАР

ОВЧЕ ПОЛЕ СУ – КУМАНОВО

МЕТАЛУРГ – Ѓ. ПЕТРОВ ЖРК

AЛУШОВСКИ – ЧАИР

ДЕСПИНА – ПЕЛИСТЕР

СТРУЖАНКА – КУЗМАН В. И.

СПАРТАК e слободен

11.КОЛО (16/17 НОЕМВРИ 2019)

КУЗМАН В. И. – ГЕВГЕЛИЈА

ПЕЛИСТЕР – СТРУЖАНКА

ЧАИР –  СПАРТАК

Ѓ. ПЕТРОВ ЖРК – AЛУШОВСКИ

КУМАНОВО – МЕТАЛУРГ

ВАРДАР – ОВЧЕ ПОЛЕ СУ

ДЕСПИНА е слободна

12.КОЛО (31 НОЕМВРИ/1 ДЕКЕМВРИ 2019)

ГЕВГЕЛИЈА – ОВЧЕ ПОЛЕ СУ

МЕТАЛУРГ – ВАРДАР

AЛУШОВСКИ – КУМАНОВО

СПАРТАК – Ѓ. ПЕТРОВ ЖРК

ДЕСПИНА – ЧАИР

КУЗМАН В. И. – ПЕЛИСТЕР

СТРУЖАНКА е слободна

13.КОЛО (07/08 ДЕКЕМВРИ 2019)

ПЕЛИСТЕР – ГЕВГЕЛИЈА

ЧАИР – СТРУЖАНКА

Ѓ. ПЕТРОВ ЖРК – ДЕСПИНА

КУМАНОВО – СПАРТАК

ВАРДАР – AЛУШОВСКИ

ОВЧЕ ПОЛЕ СУ – МЕТАЛУРГ

КУЗМАН В. И. е слободен